Spinning – hvad er det for noget?

Spinninger gået hen og blevet populært de seneste år. Spinning er en indendørs cyklings form, som er en slags konditionstræning. Man spinner som regel i hold, men man kan også skinne alene. Det specielt gode ved spinning er det det er en yderst effektiv træning, da man trænger efter et træningsforløb, og i takt til god musik. Dette skaber glæde og man kan samtidig fokusere på musikken, i stedet for at det er hårdt. Et træningsforløb tilrettelægges af en instruktør, og der vil være små øvelser og udfordringer i en spinningtræning, som kan være at man i de næste 10min cykler op af et stejlt bjerg, intervaltræning, eller sprint. Man spinner på en speciallavet kondicykel, som gør den særdeles egnet til effektivt træningsformål.

Hvad er der specielt ved en spinningcykel?

Umiddelbart ligner det en almindelig kondicykel, men alligevel ikke, hvis man skal gå lidt i detaljer.  Cyklen er specialbygget med et tungt forhjul. På hjulpet sidder en lille bremseklods, og det er den der styrer modstanden ved hjælp af en reguleringsmekanisme. Det gode er at modstanden reguleres individuelt, ud fra en kondition og styrke. Derudover kan man indstille på cykle en lang række andre informationer, så man opnår den præcise træning ved cykling, fx, kan man tage udgangspunkt i ens højde og vægt.

Dette kræves der

Det eneste specielle der kræves for at at cykle på en spinningcykel er at have spinningsko. Spinningsko er nogle specielle sko som klikkes fast på pedalen, så foden ikke lige pludselig skrider. Nogle steder behøves der ikke specielle sko, men der kan man cykle i sine almindelige kondisko. Man bør have noget let tøj på, som let kan absorbere sveden og lader dig komme af med varmen. Har men store lår eller ofte problemer med at lårene berører hinanden og generer, så kan det anbefales, at man investerer i et par cykelbukser. De ser måske ikke så smarte ud, men de er yderst effektive med lår-problemer, og så er der en pude i numsen, så man ikke bliver så let øm af at sidde på sadlen.

Toppen af poppen vil være at benytte et pulsur, så man kan følge med i hvor effektiv træningen er, og om man yder nok til træningen. Et pulsur viser rigtig mange nyttige informationer, som kan give én lidt ekstra motivation

Derfor er spinning godt

Spinning er til dig der elsker at give den max gas og yde dét ekstra af dig selv. Du skal kunne lide at kæmpe, og gøre hvad der bliver sagt. Spinning er en effektiv konditionstræning, som er hård men ikke mindst, giver det gode resultater. Samtidig med at du forbrænder en masse kalorier, som er genialt hvis du ønsker et vægttab. Når du cykler i højt og lavt tempo, giver det en lang række helbredsmæssige fordele. Du styrker hjertet og mindsker din risiko for hjerte-kar-sygdomme og blodpropper. Du styrker dine muskler, og modvirker knogleskørhed, samtidig med at du styrker dine muskler og bliver stærkere. Du opstår en større iltoptagelse og et bedre stofskifte.

Author: admin