Sådan planter du Petunia i haven

Petunia findes i alverdens farver og er en sød blomst i haven – den giver masser af lys og farver til haven. Den bringer glæde. Er du til blå, hvid, rød, lilla, gul eller lyserød? Eller måske dem alle sammen?

Så er petunia blomsten for dig. Petunia fås typisk i frø eller kan købes som blomster på dit lokale grønttorv. Hos Blomsterverden.dk købes de som frø og det er super nemt at plante.

Den svære del er at huske at tjekke til dem og passe på dem, så de kan vokse op og blive store smukke planter. Petunia vokser op og får mange blomster, som du kan gå og nyde! De bliver ca. mellem 25 og 30 cm. høje og er etårige blomster.

Hvor skal de plantes?

Du kan både plante dem i et bed, altankasse eller i en krukke. De er også super fine at plante sammen med andre blomster i en krukker. På den måde kan du lave et hav af blomster i forskellige farver i den samme krukke.

Hvordan skal de plantes?

Plant dem gerne i foråret eller sommeren og overvej forspiring i evt. drivhus eller ved hjælp af andre smarte forspiringsmetoder. Der findes mange muligheder, så søg på nettet og find en metoder der passer dig.

Planter du dem direkte i jorden, så skal de ikke have meget jord over sig – så lidt som muligt. Det er en god ide at putte et lag af vermiculite over, så frøene får den optimale start.

Petunia skal plantes et sted med masser af sol og et sted der bliver varmt – gerne omkring 18-20 grader. De spirer efter to til tre uger.

Det er en fordel at købe petunia som frø, da det ikke er særlig dyrt og det derfor giver dig muligheden for at købe mange forskellige farver og eksperimentere med sammensætning af farverne.

Når først dine petunia planter, så er de nemme at vedligeholde og kan blomstre fra juni til frosten sætter ind. Det er en god blomst til nybegyndere i haven, der elsker elegante, flotte og farverige blomster.

De forskellige typer af Petunia

Som nævnt findes der mange forskellige farver af Petunia, men du kan også finde petunia, der passer specielt godt til altankasser, bed eller krukker.

Petunia “Salmon Velvet” er utrolig god til steder med skråninger eller hængende krukker og altankasser, da den får lange smukke “arme” med skønne blomster. Den skal dog vandes jævnligt og placeres et sted med masser af sol og varme, så den får lov til at få de optimale vilkår for vækst.

Der findes også klatre petunia fx Petunia ‘ Purple Tower’ er en af de hurtigst voksende petunia og har smukke lilla blomster, som dufter skønt.

Andre er gode til skygge og nogen sol. Derfor er det vigtigt, at du tjekker op på, hvilken petunia du har brug for og hvad den har brug for.

Derudover så er det den perfekte sommerblomst til din have, der lige tilføjer noget ekstra til have.

Author: admin