Skal dine vinduer i Vallensbæk Strand være strålende blanke?

Bor du i Vallensbæk Strand, så vil du nok nikke ja tak til det spørgsmål. Det er jo det, som de fleste ønsker sig for deres vinduer. Udfordringen kan så bare ligge i at få det. Har du gjort forsøget forgæves nogle gange, så kan det godt være svært at finde motivationen til at komme i gang med arbejdet.

For det jo et større arbejde for de fleste, når den står på vinduespudsning. Tænker du også, at det er det, og kunne du godt ønske dig, at resultatet blev en hel del flottere, end det bliver nu, så kig denne lille guide igennem.

Prøv at pudse vinduer efter denne guide, næste gang du skal i gang med det, og hvis du stadig ikke er tilfreds med resultatet, så kan det være at du skal hyre en fagmand.

Det er heldigvis ikke svært at finde en professionel vinduespudser, heller ikke i Vallensbæk strand. Det kræver blot en hurtig søgning efter en lokal vinduespudser.

Guide til at pudsevinduer med et godt resultat

Denne lille guide består af to dele. I den første del vasker og skrubber du på vinduet, så det bliver fuldstændig rent. I den anden del pudser du efter, så ruderne kommer til at stråle helt blanke.

Det er ikke så svært at få rene vinduer, hvis du følger denne guide. På den anden side kan der heller ikke gives nogen garanti for, at det lige kommer til at spille efter det første forsøg. Vinduespudsning er et håndværk, og det kræver et vist håndelag og en vis rutine at kunne gøre det både hurtigt og effektivt.

Men giv det et forsøg.

Første del – afvaskningen

Her er det så, at vinduerne skal vaskes grundigt. Det er også her, en del af tricket til de rene vinduer ligger. Det handler nemlig om at få fjernet alt det snavs, der sidder på og omkring ruden, så du ikke får kørt det rundt med kluden senere.

Så – i gang med at vaske af. For at sikre, at alt snavs og fedt kommer af, så skal du have lavet denne blanding, som nok skal tage det hele:

  • Fem liter koldt eller lunken vand
  • En skefuld opvaskemiddel
  • En halv hættefuld salmiakspiritus

Hvis vandet efterhånden bliver for snavset, så skift det ud til noget rent. Skift også kludene. Det gælder om at komme væk med alt snavs.

Vask både vinduesrammen, vindueskarmen og selve glasruden. Når det er blevet fuldstændig rent, så tørrer du efter med et viskestykke, så vinduet er rent og tørt, når du skal i gang med den anden del af processen.

Anden del – pudsningen

Nu er du klar til det, der skal gøre ruderne rene og blanke. Her er det kun selve glasruden, du arbejder på.

Til denne sidste del af arbejdet skal du bruge en anden blanding. Hertil skal du bruge følgende:

  • Fem liter koldt eller lunkent vand
  • En smule opvaskemiddel
  • En deciliter eddike

Eddiken bruges for at forhindre striber på ruden. De kan komme af det kalk, som er i vores vand. Eddiken går ind og neutraliserer kalken, og dermed mindsker du risikoen for striber på ruderne.

Med en ren blød klud eller en svamp vasker du ruden med denne blanding, som du ikke skal bruge for meget af.

Nu skal dette vand trækkes af ruden igen. Hertil bruger du en god vinduesskraber. Start med at sætte den til ruden i det øverste venstre hjørne. Herfra trækkes den oppefra og ned og fra side til side i en lang slangeagtig bevægelse, mens du fører vandet med dig.

Stop op af og til, og tør det overskydende vand af skraberen. Sæt den lidt længere tilbage end det sted, du var nået til, for at mindske risikoen for at lave striber.

Når du er nået ned i det modsatte nederste hjørne, er du færdig med ruden. Tør det sidste vand op, og du kan forhåbentlig nyde den nu rene og klare udsigt gennem dine vinduer. Er du ikke helt i mål med dine ambitioner, så trøst dig med, at der kommer flere muligheder for at øve dig.

Hvis du vil have endnu mere hjælp så kan du kigge på denne artikel på Tv2.

Author: admin