Skab den perfekte zen-have

Zen er et japansk koncept om ro og indre fred. Selvom Danmark ikke har samme kulturelle tilknytning til det, kan vi stadig nyde godt af ideologien. Med en zen-have får du en minimalistisk og unik have, der vil tjene det formål at give dig både sjælelig og æstetisk ro.

Nogle bruger deres zen-have udelukkende som dekoration, mens der for andre er tale om et fristed, hvor de mediterer eller finder ro fra en travl hverdag. Uanset hvad du vil bruge din zen-have til, så er det vigtigt at huske, at også denne type have skal passes.

Ikke kun sten og grus

En zen-have har typisk erstattet græs med sten og grus, som der skal rives mellem med jævne mellemrum. Det kan godt være en smule hårdt, så det skal tages med i overvejelserne, inden du begynder at anlægge din have.

Desuden er det ikke altid en god idé at omdanne hele din have til zen. I stedet kan du reservere et mindre stykke.

Det giver ingen fred eller æstetisk behag at se på kolde sten hele tiden, så inkorporer også planteelementer. Det kan være japansk kirsebær eller helt almindelige, danske æbler. Uanset hvad, så vil lidt beplantning kun gøre gavn.

Vand

Hvis du vil gå langt, og også indsætte vandelementer som en koi-dam eller et springvand, kan du få brug for et lån. Skal du uden om banken og have et kviklån, skal du være opmærksom på kviklån renter. Læs altid grundigt op på din udbyder, før du vælger at ansøge.

Når din zen-have er færdig, skal du blot læne dig tilbage og nyde den. Med minimal pasning og et dejligt skue, får du mere tid til andre ting, du ellers holder af. En zen-have fungerer særligt godt, når den er isoleret fra omverdenen af hegn eller buske.

Author: admin