Luft i økonomien

Mangler du penge, er du med garanti ikke alene. Pengenød er et udbredt problem blandt den forbrugslystne del af den danske befolkning. Heldigvis er det ikke et uløseligt problem.

Overvej et mindre lån

Hvis du mangler penge her og nu, er den bedste løsning sandsynligvis, at du optager et mindre lån. Og den gode nyhed er, at det er langt nemmere at låne penge i dag, end det før har været, og at du nemt kan optage et lån uden om din bank.

SMS-lån og kviklån er tiltagende populære låneløsninger blandt danskerne, og hvis disse lånetyper lyder tiltalende, bør du tjekke de udbyderoversigter, der ligger online.

På mange af siderne vil du hurtigt både kunne danne dig et overblik over rente på forbrugslån, lånebeløb og den typiske tilbagebetalingsperiode. Der findes helt sikkert mindst én dansk udbyder, som kan imødekomme dine behov.

Planlæg dine indkøb

Nogle pengekriser er akutte. Andre er mindre alvorlige. Hvis din pengenød hovedsageligt skyldes, at du er lidt for god til at bruge penge på unødvendigheder, kan du sandsynligvis komme tilbage på rette spor ved at lægge et budget.

Brug lidt tid på at gennemgå dine køb i løbet af de sidste par måneder og beslut dig så for, hvor du vil skære ned. Du vil sikkert finde ud af, at du for eksempel bruger langt flere penge på take away og to go-kaffe, end du egentlig behøver.

Struktur

Når du har fået et overblik over, hvad dine penge går til, kan du begynde i lidt højere grad at planlægge dine indkøb.

Lav én ugentlig indkøbstur, hvor du køber alt, du har brug for fra mandag til søndag. Køb dit tøj, når forretningerne holder januar- eller sommerudsalg og søg flybilletter i god tid, hvis du gerne vil ud og rejse.

Den sunde økonomi er langt mere opnåelig, end du måske går og tror. 

Author: admin