Sådan kan du undgå stress i en travl hverdag

I dag lever flere og flere i en travl og hektisk hverdag, hvor det kan være svært at nå det hele. Måske hænger det sammen med, at der er kommet et øget fokus på karriere og præstation i alle henseender.

Det kan absolut være stressende, og mange mærker presset.

Vi kan starte med at slå fast, at travlhed og stress ikke er det samme – man kan sagtens have travlt uden at være stresset, og man kan sagtens være stresset uden at have travlt. Dog oplever mange, at stress kommer som følge af en hverdag, der i for lang tid har været præget af travlhed og præstationskrav, der har været svære at leve op til. Herunder kommer vi ind på, hvad du kan gøre, hvis du gerne vil undgå stress i en travl hverdag.

Giv dig selv de pauser, du har brug for

Noget af det, der er vigtigt for dit mentale helbred, er, at du giver dig selv nogle pauser en gang imellem.

Der er stor forskel på, hvor ofte vi har brug for sådanne pauser, og der er stor forskel på, hvordan pauserne holdes. Måske har du brug for at holde helt fri en dag om ugen, eller måske har du brug for at holde helt fri en time om dagen. At holde helt fri kan betyde mange ting – men i virkeligheden handler det om at koble af og tænke på noget andet end alt det, der kan presse på i en hektisk hverdag.

Du kan blandt andet koble af med netspil – her kan du leve dig ind i spillets verden og glemme alt det, der er udenom dig for en stund. Du kan glemme dine tanker om præstation, og du kan holde en pause uden forstyrrelser.

Bed dine omgivelser om hjælp

Hvis du har en periode, hvor der er minus på overskudskontoen, kan det være en rigtig god ide at bede om hjælp. Mange glemmer at bede omgivelserne om hjælp, eller også undgår de det helt bevidst.

Det kan dog være en stor befrielse at få hjælp af andre, som rent faktisk gerne vil hjælpe – og det vil de fleste i den nære omgangskreds typisk gerne. Det kan være, du har brug for hjælp med børnepasningen eller madlavningen, eller måske har du brug for en til at hjælpe dig med nogle indkøb.

Det er ikke en skam at bede om hjælp, og hvis dine omgivelser synes, du er for besværlig, skal de nok sige fra.

Sig ”pyt”

Nogle gange kan det virke at sige ”pyt” til tingene. Pyt med om vasketøjsbunken er blevet lidt stor. Pyt med om opvasken fra aftensmaden stadig står på bordet.

Hvis du ikke har overskud til at klare vasketøjet eller opvasken, kan du lade den ligge – pyt med den.

Måske har du overskud om en time efter en pause, eller måske har du overskud i morgen. Slip den dårlige samvittighed og sig ”pyt”, hvis du har brug for det.

Author: admin