Nemme spare-tips til hverdagen

Der findes mange nemme og fornuftige måder at spare de ekstra kroner i det daglige. Ofte er det også den slags, som betyder, at man kan få råd til de ferier eller ture, man allerhelst vil. Og det er bestemt ingen skam at gøre en lille ekstra indsats for at få råd til de særlige ting.

Det kræver dog naturligvis, at man ved, hvordan man finder de gode tilbud, og hvordan man sparer lidt ekstra. Svært behøver det dog ikke at være, hvis man bare kender et par fifs, og faktisk bliver det hurtigt noget, man bare kan implementere i sin dagligdag.

Sidder man og ser fodbold i tv og får lyst til en rejse, hvor man selv tager på stadion, så skal der sikkert lige findes lidt ekstra midler et sted. Det kan være sådan noget, hvor det er nødvendigt, at man har sparet lidt hist og her, så man formår at finde pengene til det, man gerne vil.

Den nemme: Elregningen

Selvom det lyder lidt som noget, hvor man nærmest ikke kan hente noget, så er elregningen måske ofte det nemmeste sted at spare penge. Det skyldes først og fremmest, at der er så mange småting, som bruger strøm, som man måske ikke lige har overvejet, og som man derfor hurtigt og nemt kan skære væk.

Klassikeren er, at man lige går en hurtig runde morgen og aften og slukker for de unødvendige devices og stikkontakter. Det er da ikke så anstrengende, at det ikke er det værd, hvis det i sidste ende betyder, at man får råd til den ekstra tur ud at have det sjovt.

Det kan også hjælpes på vej ved, at man vælger nogle billigere pærer, at man ikke bruger strøm i flere rum, end man opholder sig i, og at man skruer ned for varmen, når det ikke er nødvendigt at have den til at køre for fuld smadder.

Sparer man på elregningen, sparer man samtidig på miljøet, hvilket selvfølgelig er en ret god bonus at tage med sig.

Den hårde: Madbudgettet

Det kan lyde som lidt af en udfordring, for mad er måske noget af det, som betyder allermest i hverdagen. Men faktisk kan man godt spare på den slags uden at spare på det, man reelt putter i munden, og så begynder vi lige pludselig at snakke om noget, som giver mening.

Eksempelvis er tilbudsjagt en oplagt mulighed for at spare en masse, ligesom man også kan vælge at planlægge maden lidt ud fra, hvad der lige er på tilbud. Det vil sige, at man stadig spiser de retter, man gerne vil, men man går måske bare lige en smule på kompromis med, hvilken dag man gør det.

Der er også anden ’luksus’, man kan skrue ned for, hvor det ikke nødvendigvis går ud over kvaliteten. Det kan eksempelvis være valget af tøjmærker, eller det sted, man handler. Ofte er der meget at spare ved eksempelvis at lede efter rabatkoder, før man handler på nettet.

Author: admin