5 ting der gør en fest mindeværdig

Man kan finde rigtig mange undskyldninger for at holde fest, men lige meget hvorfor man holder fest og hvilken type fest, der er tale om, så er der altid nogle bestemte ting, der gør fester mindeværdige. Fem af de ting kan du læse mere om her.

Vær godt forberedt

Hvis en fest skal fungere optimalt, er man nødt til at være godt forberedt. Gå i gang i god tid, det vil sige flere måneder i forvejen med visse ting, for at undgå stress dagen før. Der er intet værre, end at man som vært er helt rundt på gulvet og stresset, når festen finder sted, fordi man har brugt de sidste par dage på at spæne rundt og få alting ordnet i sidste øjeblik. Det kan altså godt betale sig at være ude i god tid.

Gode drikkevarer og snacks

Drikkevarer er selvfølgelig nødvendige at have mange af. Køb ind i store mængder og køb isterninger fra istilfest.dk så de kan holde sig kolde og friske hele aftenen – så smager det bedst. Selvom der kun er lagt op til noget uformelt og festligt og ikke en lang middag, skal der være noget at spise. Det behøver ikke at være noget stort, det er bare vigtigt, at man kan få noget at spise, hvis man bliver sulten. Man kan med fordel arrangere natmad, så man kan få et let men ordentligt måltid midt på natten.

Gør festen mindeværdig med et tema

De fester, man husker tilbage på mange år senere, er ofte temafesterne. Men for at en temafest skal være mindeværdig, skal den være fuldstændig gennemført. Det er ikke nok at skrive i invitationen, at man holder Hawaii-fest og blot få folk til at dukke op i en hawaiiskjorte. Man kan ikke få nok pynt – alt fra indbydelse til borddækning til rekvisitter og andet pynt skal på en eller anden måde kunne afspejle sig i det anførte tema, så gæsterne bliver mødt af en mur af Hawaii-fest eller 80’er-fest eller hvad end temaet er, ligeså snart de træder ind gennem døren. Man skal ikke være i tvivl om temaet på noget tidspunkt.

En perfekt playliste

Hyrer man en dj til at sætte gang i festen, skal man huske at informere om gennemsnitsalderen til festen så den musik, der bliver spillet, passer til aldersgruppen. Holder man en temafest, der har et bestemt årti som omdrejningspunkt, for eksempel en 80’- eller 90’er-fest, er det også vigtigt, at det bliver afspejlet i playlisten.

Står man selv for musikken, skal man på forhånd have lavet playlister, der er lange nok til hele aftenen, og som ikke gentager den samme musik flere gange. Det er en rigtig god idé at lave mere end én playliste. Der er nemlig behov for forskellige typer af musik, når gæsterne ankommer og lige skal i gang og nogle timer inde i festen, når folk er blevet mere oplagte.

Man kan også involvere gæsterne ved at oprette en playliste, som de kan komme med ønsker til før festen. Så er man helt sikker på, at der er noget musik for enhver smag, og at alle på et tidspunkt hører mindst én sang, de kan synge med på.

Sæt gang i festen med en bar

Drikkevarer skal der selvfølgelig til til enhver god fest, og her er den nemme løsning at købe stort ind og sætte det hele på køl, så folk selv kan styre, hvad de vil drikke og hvornår. Vil man gøre det til noget helt særligt, kan man dog med fordel vælge at leje en barløsning og en bartender, for eksempel fra cocktailkursus.dk. Så kan gæsterne gå op til baren og bestille alle de drinks, de har lyst til. Forskellen på, at der står en professionel bartender og serverer drinks og på, at man skal sørge for sig selv som gæst, er ret stor. En bar ligger op til fest, og en frisk bartender vil være ligeså meget med til at sætte festen i gang som gæsterne. Desuden er det meget sjovere at få drinks, når de bliver serveret på en sjov og speciel måde.

Author: admin