Sådan finder man rav med en Ravlygte

Har du nogensinde været på ravjagt ?

Du kan sikkert svare ja til dette da de fleste af os har prøvet ravjagt i form at at gå på stranden når vi nu alligevel er på sommerferie. Det er dog lettest at finde rav når der bliver koldere sidst på året men der kan findes rav hele året men det har nu aldrig været let det med at finde ravet.

Prøv ravjagt med UV lygte

Der findes et hjælpemiddel så det bliver rygende let at finde rav og dette hjælpemiddel hedder en ravlygte. En ravlygte er en lygte som lyser blåt eller lys lilla og det kommer lidt an på hvilken ravlygte du har. Den ravlygte jeg startede med at købe lyste lilla og jeg fandt da også rav men det var stadig svært men jeg har også hørt der ikke er så store stykker her i Korsør som de har i Jylland så jeg skulle nok bare se bedre efter.

Man ser rav lettere med de nye ravlygter

Jeg fælger jo en hel del med på Facebook og fandt en ret interessant gruppe som er lavet til begyndere i ravjagt og der læste jeg om en ny type ravlygte som farvede ravet mere gult så efter at ha’ læst lidt frem og tilbage på producentens hjemmeside måtte jeg prøve sådan en. Du kan læse mere om disse ravlygter her

Gult blev mega gult !

I guder en lygte – jeg har aldrig i mit liv fundet så meget rav før, dog kun små stykker men det var også i juli måned jeg var ude med den nye lygte og intet, absolut intet kan skjule sig for dens lys. Lyset er anderledes og meget mere lys lilla fremfor den gamle som havde blåt lys men forskellen er mega stor og det rav der er svært at se (gav vide hvad jeg er gået forbi tidligere) hopper næsten selv op i lommen med den lye lygte.

Det er sådan en fætter her jeg har købt, godt nok ikke i den billige ende men den er det hele værd og lidt til selv konen var målløs da jeg kom hjem med lommerne fyldt.

ravlygte

Author: admin