Hvad skal du se efter, når du køber en ny pilleovn

Måske har du haft en pilleovn før? Måske mangler der en til det nye sommerhus?

Under alle omstændigheder er det en god idé for de fleste købere at se markedet efter, før man vælger at gå ud og investere i en ny ovn. Det vil i længden gavne dig selv som køber, da pilleovnen vil være i dit hjem i mange år ud i fremtiden – og det skal den helst være med så få problemer og justeringer som muligt.

Det første skridt på vejen for at få en pilleovn, der matcher dine behov, kan for eksempel være at læse denne artikel.

Hav øje for det visuelle

En pilleovn er mere end en varmende og hyggelig ovn, der sikrer et samlingspunkt i huset. Det er også en form for møbel, der skal stå i dit hjem i mange år.

Derfor er det rigtig vigtigt at se, om pilleovnen passer til resten af huset ud fra et visuelt synspunkt. Heldigvis kan man få pilleovnen i utrolig mange varianter, og det gør det noget nemmere at finde en pilleovn til enhver smag.

De kan både fås i blank sort eller en mere mat farve. Samtidig kan de købes, så de passer til husets form – så hvis skorstenen tilfældigvis står ved et hjørne, så kan pilleovnen også købes, så den passer til den type indretning. Og hvis man som køber ikke er til den klassiske firkantede pilleovn, så fås den i flere andre udgaver.

For eksempel kan den være formet som en rund cylinder, eller den kan hænge fra væggen som en stor glødende lampe. Det er kun fantasien og din smag, der sætter grænserne.

Vælg den rigtige konvektion

En ting er at sidde i en hyggelig stue, hvor varmen langsomt og behageligt spreder sig – noget helt andet er, hvis varmen spreder sig til uhensigtsmæssige steder i huset. Det er rigtig ærgerligt, hvis man vælger en pilleovn med en konvektion, der ikke passer til huset, så varmen spreder sig til andre steder end der, hvor der er brug for den.

Det kan forhindres ved at tale med forhandleren og eksperter i opsætning af pilleovne – på den måde er man som kunde sikker på at få mest muligt ud af sin investering – og ikke mindst sin varmeregning.

Flere typer konvektion

Konvektionen kan være opadgående, så den går gennem et rør i loftet og ud gennem skorstenen. Men den kan også komme rundt i huset ved hjælp af husets centralvarme. Der sker, ved at pilleovnen tilsættes husets centralvarmesystem.

Hvis man som køber vil have den helt naturlige løsning, så kan pilleovnen også købes helt uden blæser, så varmen fordeler sig med udgangspunkt i pilleovnens placering i stuen. Det er typisk en løsning, man finder i mange sommerhuse.

Hvis pilleovnen skal være placeret i et helårshus, hvor der er brug for fri passage til både børn og voksne, kan det være en idé at få en pilleovn, der er bygget ind i selve rummet, så den ikke optager gulvplads. Typisk vil denne løsning være god for børnefamilier, der ønsker det hyggelige skær fra ovnen, men vil begrænse børnenes muligheder for at komme i nærheden af ilden.

Author: admin