Kviklån som billån?

Kan man bruge et kviklån som et lån til bilen? Det kan du godt. Dog er der ikke garanti for, at det vil være billigere end det billån, som du kan få i banken. Dog kan du næsten lige så godt gøre forsøget. Du kan nemlig ansøge de forskellige kviklån online nemt og hurtigt, og derfor er det næsten dumt at lade være. Du skal dog være skarp, når du sammenligner de forskellige kviklån.

Det nemme ved et kviklån

 Det er næsten urealistisk nemt at ansøge om et kviklån. Det hele kan gøres online, og du kan have pengene inden for et par dage, hvis du bliver godkendt. Du vil også hurtigt få det endelige lånetilbud. Som regel inden for et par dage. Derfor kan du også hurtigt danne dig et overblik over, om det overhoved giver mening at bruge sådan et kviklån som et billån. Det gode ved at tage et kviklån kontra et traditionelt billån er, at du ikke skal lægge nogen udbetaling.

Du skal typisk heller ikke stille nogen sikkerhed. Der er ikke nogen, der blander sig i, hvad du bruger pengene fra dit kviklån til. Du skal blot kunne betale pengene tilbage igen. Som du sikkert allerede har regnet ud, så er et kviklån en meget simpel form for billån. Ulempen ved et kviklån er, at du ofte skal betale pengene tilbage inden for kort tid. Som regel inden for 12 måneder. Derfor skal bilen du låner til altså ikke være for dyr, hvis det skal kunne betale sig for dig.

 

Det skal du være opmærksom på ved et typisk billån

 Vælger du et mere traditionelt billån gennem din bank, så er der forskellige ting, som du bør kende til, inden du optager dit lån. For eksempel skal du have styr på alle de løbende udgifter der kommer. Hold dem op mod dit budget. Har du råd til at betale det? Det gode ved et mere traditionelt billån er, at løbetiden er længere end et kviklån, men du skal som regel også lægge penge i udbetaling. Har du til det?

 

Der findes to forskellige renter, som du skal tage stilling til. Der er den variable rente, og så er der et fastforrentet lån. Den variable rente kan både stige og falde, hvor det fastforrentede lån har den samme rente hele vejen igennem. Den variable rente vil i de fleste tilfælde være billigere, men du løber samtidig en større risiko. Ved et fastforrentet lån kender du renten hele vejen igennem, og derfor er det altså mere sikkert. Det kommer an på, hvilken type du er. Har du det godt med at kende renten, og vil du helst ikke løbe nogen risici? Så er et fastforrentet lån det rette for dig.

Afsluttende

Der er mange ting at sætte sig ind i ved et billån. Du kan altid spørge din bankrådgiver til råds i forhold til hvilken bil, du gerne vil låne til.

Author: admin