Guide: Vi hjælper med at indrette din biopejs

Her får du en fantastisk guide til, hvordan du kan indrette dit hjem bedst muligt med flot design.

 

En biopejs er et smukt element i en stue. Den giver og er noget ekstra. Samtidig bringer den jo også noget med sig: Varme. Hygge. Liv.

 

Men har du tænkt over, hvor mange forskellige måder, du kan indrette dit hjem på med din biopejs som det centrale element i indretningen?

 

Hvis du vil vide mere om biopejse, og hvilke typer der findes, kan du læse mere her.

 

Vores bud på flotte biopejse

 

Her er vores mange forskellige bud på, hvordan du kan indrette dit hjem på smuk manér med biopejsen som centrum eller sideobjekt, hvor den udgør en flot bonus i indretningen:

 

Stil og biopejs med sten. Forestil dig et gråt eller brunt gulvtæppe og en væg, der er hvid eller grå. Alt sidder fint og stilrent, men du vælger at lave en tilføjelse: En firkantet stenvæg, hvor biopejsen kan være. Så er det så selvfølgelig subjektivt, om man vil have væggen til at være stor og fylde meget, eller om den skal være lidt mere beskeden og fylde mindre. Men stendetaljen – særligt, hvis du vælger lysebrune eller hvidgrå fliser – giver en speciel atmosfære til hjemmet og giver også en retrofølelse over sig, som er spændende.

 

Murstensvægge. Det er så her, man kan eksperimentere. Man kan tilføje klassiske mursten i rødorange farver og som med stenvæggen vælge at lade væggen enten være stor eller beskeden. Murstensvæggen sørger for, at du opnår en særlig afdeling i dit hjem, der skiller sig ud med biobiopejsen som centrum og holdested for murstenene.

 

Skab-lignende biobiopejs. Her kan man ligeledes tænke i helt nye og andeledes baner. Det er, når man har de rene hvide linjer og måske tilføjer noget i lyseblå eller babyblå, så man kan lave et interessant twist: Man kan indrette det sådan, at biobiopejsen er en del af et træprojekt. Forstået på den måde, at der kan være træ om biobiopejsen, som giver iagttageren følelsen af, at biobiopejsen befinder sig i et skab. Man kan eksempelvis give skabet en hvid farve og væggen omkring biobiopejsen en grå farve, som vil gå fint i spænd.

 

Spejldrama. Det er her, børnene formentlig bliver fascinerede. Gør sådan, så din biopejs har gennemsigtigt glas, så man kan kigge igennem og få et tættere og flottere indblik i, hvordan flammer ser ud. Glaseffekten gør, at der er et område i rummet, som skiller sig ud, men ikke på en forstyrrende måde. I stedet gør glasset nok i virkeligheden, at der er et dejligt ”forstyrrende element” i stuen, hvor biopejsen befinder sig.

 

Moderne flammer. Gå efter at få dine flammer til at være i ét med dit hjem. Det kan du gøre ved at installere biopejsen i væggen og på den måde lade den være diskret og på den måde sørge for, at den ikke vækker unødig opmærksomhed. Det er en fin måde at få funktionalitet og design blandet sammen på en fed måde. Funktionaliteten i den åbenlyse forstand, at man selvfølgelig har varme. Design giver sig selv.

 

Udendørs- og indendørsmøde. Hvad med at have en terrasse, hvor du har din biopejs? Det værende en elektrisk eller almindelig biopejs – den kan give meget i vintertiderne, men også være et hyggeligt bidrag om sommeren. Du kan have sofa og stole omkring biopejsen. Er du smart, bygger du tag over terrassen, så varmen forbliver inde i terrassen, der vil være halvt indenfor og halvt udenfor. Men med varme fra biopejsen.

 

De klassiske farver. Forestil dig, at du har to malerier på siden og et spejl i midten. Malerierne kan have en del forskellige farver, men de gennemgående farver er gul, hvid, rød og blå. Spejlet er over biopejsen, der er et sort hul med gul/guldagtigt skær om sig på kanten. Du kan passende have stearinlys over biopejsen.

 

Den sorte biopejsbox. Du kan sørge for, at din biopejs bliver frisket op af sorte bokse, der er omkring biopejsen, og som på den måde agerer beskyttelse for biopejsen. Boksene kan være af glas eller mursten – det er sådan set underordnet. Men lav en sort firkant, der giver et flot udtryk.

 

Farvelys. Du kan gøre det hele lidt mere futuristisk og sørge for, at der kommer LED-lys over biopejsen, som kan give et hjørne en ny dimension. På den måde kan der eksempelvis være grønne farver eller deciderede mønstre, som bevæger sig op eller ned ovenover biopejsen. Det er en måde at gøre tingene på, som de færreste hidtil har taget i brug, men som helt sikkert har kvaliteter i forhold til et hjem, der har sorte eller hvide farver som grundlæggende tema i indretningen. Et hjørne eller en midterdel af en af væggene, som skiller sig ud, er ikke en dårlig ting.

 

Dobbeltsidet biopejs. Det er denne her, der kan give lidt mere spirituelle konnotationer. Du kan for eksempel have biopejsen i en væg, der bevæger sig op ad midt i rummet, således at biopejsen ikke står op af en endevæg, men af en selvskabt væg i midten af et rum. Den behøver ikke at være særlig tyk og fylde særlig meget. Den fine detalje er imidlertid, at der er glas på begge sider, så man kan se ilden fra to sider. Er man rigtig interesseret i det med ild, kan man sørge for, at der er glas i hele vejen rundt.

 

Den åbne. Det er her, hvor der er højt til loftet, og du kan se det hele på én gang. Hvis du bor i et hjem med højt til loftet og med et godt lysindfald, kan denne her mulighed være perfekt til de af jer, der er romantikere. Forestil jer, at I sidder i stuen med højt til loftet. Det er mørkt udenfor, og der er måneskin i jeres hjem. Biopejsen er tændt, og der er ild i hjemmet. Biopejsen står på en sort marmorflise, som holder biopejsen oppe over gulvet. Biopejsen er åben fra alle sider, men har selvfølgelig emhætte over sig.

 

Hvis du vil læse lidt mere om sikkerhed og korrekt brug af biopejse, kan du gøre det her.

 

Author: admin