Læs om de 4 entrepriseformer her

Skal du til at købe et nybyg eller et sommerhus, og er du interesseret i de forskellige former for involvering, du kan have i projektet?  

Det kan også være, at du skal i gang med et større projekt, og måske er du interesseret i, hvorledes du som igangsætter, skal involveres i selve byggeriet og projektet. Derfor er det godt at være forberedt, for der er nemlig 4 forskellige involveringer, du kan have i dit projekt. 

Disse 4 entrepriseformer gennemgår vi i denne artikel, og når du nu engang er færdig med denne, så kan du snildt hoppe over på https://koolo.dk/, som bl.a. kan give dig inspiration til indretningen.  

Den første entrepriseform: Fagentreprise 

Den første entrepriseform, som du skal være opmærksom på ved dit nybyggeri, er, fagentreprise, som betyder, at du selv har stor viden inden byggeri og selv kan være projektleder fra start til slut. 

Fagentreprise betyder derfor, at du selv eksekverer byggeriet, at du står for projekteringen, daglig ledelse på byggepladsen, og så får du stablet en byggetilladelse på benene.  

Her er det stadig en god idé at ansætte en byggerådgiver, da du derfor altid vil kunne have en anden meningsdanner med på projektet. Dette er valget til dig, der gerne vil have fuld gennemsigtighed hele vejen igennem. 

Den anden entrepriseform: Storentreprise 

Dette er den anden entrepriseform, som kaldes storentreprise. Denne form for entreprise kan sammenligne sig med fagentreprise, men der er dog en forskel i den måde, man ansætter de forskellige led.  

I denne storentreprise der slår man fx tømrer og murer sammen til et fag, så der i projektet bliver ansat et led mindre. Dette er en løsning, hvor du som nybygger, skal forholde dig til en faktor mindre.  

Dette betyder helt præcist, at hele dette planlægningsarbejdet bliver lettere for dig, da man i storentreprise fx kan samle alle træfagene.  

Den tredje entrepriseform: Hovedentreprise 

Dette er en den tredje entrepriseform, hvor du selv skal søge om byggetilladelse, hvis der behov for denne. Men resten af arbejdet står du ikke selv for, det er her, hvor du uddelegere opgaverne til et byggefirma, som giver dig et samlet tilbud. 

Så du skal ikke selv stå for projekteringen eller byggeriet, men dig og din byggerådgiver skal dog stadig stå for tilsynet af arbejdet.  

Dette er et godt valg i forhold til, at du stadig kan være lidt med, uden at du behøver at have en baggrund indenfor byggeri.  

Den fjerde entrepriseform: Totalentreprise 

Dette er den sidste og fjerde entrepriseform, som er værd at have sat sig ind i, inden at du påbegynder dit byggeprojekt. Dette kaldes en totalentreprise og betyder, at du ikke står for noget af projektet selv.  

Under denne løsning er det oftest kun brugt ved nybyggerier eller ved sommerhusbyggerier, fordi der ikke kræves, at du selv har noget viden inden for nogle af fagene.  

Her står en totalentreprenør og klarer sagerne for dig, og det eneste du som sådan har til opgave, det er at afregne og kommunikere med den totalentreprenør, som er sat på opgaven.  

Author: admin