Flere og flere danskere må lade jobbet til fordel for automatisering

En ting vi ser mere og mere af i dag er automatisering. Jobs der førhen skulle varetages af kvalificerede mennesker, bliver nu udført af maskiner med forprogrammerede rutiner. Det skaber en kæmpe flod af folk, der ikke ved hvordan de skal bruge deres talenter på arbejdsmarkedet.

Der bliver rundt om i verden talt om forskellige tiltag så som et universalt lønsystem og nogle taler endda om, at en global valuta kan redde vores økonomi. Det ændrer dog ikke på det fakta, at vi lige nu står med rigtigt mange mennesker der bliver nød til at få tilskud af staten for at kunne brødføde deres familier. Penge som betales af det fælles samfund.

Det gør egentlig heller ikke noget at vi alle bærer den økonomiske byrde af vores teknologiske fremskridt, men vi kan på den anden side heller ikke bare have at en stor del af befolkningen ligger på sofaen og tjener penge, mens alle vi andre knogler enden ud af shortsene foran vores computere.

En løsning på automatiseringsproblemet kunne være omskoling

Derfor kan en løsning være omskoling samt nedlægning af de uddannelser der i fremtiden ikke vil give mening. Vi skal simpelthen som samfund til at smide nogle penge i, at dem med en ubrugelig uddannelse kan få andre værktøjer i deres værktøjskasse. Vi skal have folk over i selv at ville lære nyt, og så give dem mulighederne for at lære det.

Det ville være langt mere økonomisk ansvarligt for det fælles Danmark, og en måde hvorpå vi faktisk kan tage arbejdsløsheden i opløbet. Vi kan allerede nu se, hvordan nyuddannede indenfor detailbranchen må gå direkte på a-kassen efter de er færdige på handelsskolen.

Antallet af nye ekspedienter i især elektronikbranchen er faldende

Det er blevet både nemmere og billigere for forbrugerelektronik-butikkerne at have en informativ hjemmeside, og et tilhørende varehus hvor folk kan komme og afhente det de har bestilt på nettet. Den tid er ovre, hvor vi havde brug for uddannede ekspedienter til at guide os i retningen af den bedste computerskærm, de bedste hårde neutralt farvede varer og det mest attraktive tilbud.

Supermarkederne bliver også mere og mere digitale og elektroniske

Herhjemme startede det med selvbetjeningskasser i landets Føtex-butikkerne med, og konceptet har nu bevæget sig videre til en lang række andre butikker og brancher. Hvis vi kigger på USA, er Amazon i gang med at tage skridtet videre med deres Amazon Go butikker.

De har lavet en konceptbutik, hvor du bare kan gå ind og fylde din indkøbspose med de varer du skal bruge og så gå ud igen. Beløbet for det du har købt, bliver automatisk trukket fra dit betalingskort.

Den måde det kan lade sig gøre på, er ved hjælp af et avanceret og automatiseret computersystem, der scanner alle de varer du tager fra hylderne og kæder dem sammen med et unikt app-id, som den Amazon Go app du installerede før du kom ind i butikken, er blevet tildelt.

Author: admin