Værd at vide, når du tager online lån

Lån er lettere tilgængeligt nu end nogensinde før. Du behøver ikke længere finde den pæne jakke frem og frisere håret, så det sidder helt skarpt, for at bede banken om hjælp. Du kan helt roligt tage et lån hjemme fra din stue, og det endda uden at stille med sikring for, at du kan betale tilbage.

Men sådanne lån kan komme med konsekvenser. Her er nogle ting, du bør vide, før du låner penge på nettet.

Sørg for, at du kan betale tilbage

Selvom du ikke skal bevise over for en bankrådgiver, at du kan tilbagebetale pengene, bør du være afklaret med dig selv. Du skal helst have en fast indkomst, så du ved, du hele tiden kan betale af på lånet. Det er den bedste måde at undgå gæld.

Hvis du vil have lang snor, så lån penge af privatpersoner. Det kan være din nabo, en ven eller et familiemedlem.

Forstå, hvad renter og gebyrer betyder

De fleste lån har en masse forskellige renter og gebyrer, procenter og informationer, og nogle kan være fristede til at skippe forbi. Men det er altså en virkelig god idé at sætte sig ned og forstå, hvad det hele betyder.

Selv et billigt lån har nemlig procenter, der bliver lagt oven i din betaling. Selvom du låner 1000 kroner, kan du ende med at betale 1500.

Hvis du ikke forstår, hvad alle tallene betyder, så få hjælp fra en ven eller et familiemedlem. Sæt dig ind i, hvad du skriver dig op til, så fælden ikke klapper om dig.

Lån ikke impulsivt

Du bør aldrig nogensinde lade et kviklån, SMS-lån eller anden form for online lån være en impulshandling. Medmindre du står i en akut nødsituation, og ikke har andre valg, skal du altid tænke dig grundigt om.

Når du vælger at gå udenom banken, er der nemlig mange sikkerhedsnet og muligheder, der frafalder. Lad være med at tage et hurtigt lån, fordi du vil have nyt tøj. Overvej dine muligheder og lån kun, hvis der ikke er andre muligheder.

Vær sikker, når du låner penge på nettet!

Author: admin