Sådan skifter du til miljøvenlig emballage

Hvis din virksomhed gør brug af emballage, så har I helt sikkert allerede diskuteret, om det er det værd at lægge en grøn strategi for jeres emballageforbrug. Det korte svar?

Selvfølgelig er det det.

Det giver næsten sig selv, at det er det værd fra et miljømæssigt standpunkt, men det er faktisk også energien værd fra et marketingsstandpunkt. En miljøvenlig tilgang til brugen af emballage er nemlig også noget, der kan bruges som salgsargument. Hvis du mangler overblik over, hvordan din virksomhed kan påbegynde overgangen til miljøvenlig emballage, så kommer der her 3 gode råd.

1. Minimér brugen af emballage

Hvis du har fået tilsendt en pakke, så kender du det alt for godt. Først er der papkassen, den er oftest kæmpe stor og tapet sammen med enorme mængder tape. Så er der de små flamingokugler indeni eller en oppustet plastikpose, der skal sørge for, at det du har fået leveret, ikke er blevet beskadiget i løbet af turen. Til sidst er der så det, du har fået leveret, og det ligger oftest i en pose med firmalogo, og måske endda i en fiks, lille gaveæske.

Det er alt sammen årsag til det første råd. Minimer brugen af emballage. Det giver næsten sig selv. Jo mindre emballage jo bedre, og sørg for at holde brugen af pakkefyld på et minimum.

2. Formuler en emballagestrategi

En rigtig god måde at komme overforbruget af emballage til livs, er at formulere en strategi eller en politik på området. Hvis I virkelig er seriøse omkring at minimere jeres emballageforbrug, er det godt at få formuleret både hvordan og hvorfor. Ikke mindst fordi det både lader kunder og samarbejdspartnere vide, at I mener det alvorligt.

Især i større virksomheder kan det være fornuftigt at formulere en meget specifik strategi, og samtidig sørge for, at samtlige medarbejdere forstår, hvad den går ud på såvel som grundlaget for den.

3. Få en skræddersyet emballageløsning

Der er rigtig mange forskellige muligheder for at gøre din virksomheds emballage endnu grønnere, og hver dag kommer der flere til. En af de allerbedste muligheder for at minimere din virksomheds brug af emballage, er dog at få designet en skræddersyet emballageløsning hos et firma som Albe Emballage

Author: admin