Husk også at træne dine triceps

Styrketræning er og kan være mange ting. Det kan udføres på mange forskellige måder. Og der er mange forskellige muskelgrupper, der skal tages hensyn til. Blandt andet skal du huske også at træne dine triceps med forskellige øvelser. Mange har fokus på biceps, når der trænes arme, men selvfølgelig skal triceps også trænes.

Flere grunde til styrketræning

Styrketræning er på mange måde en rigtigt god ting at foretage sig. En styrket muskelmasse giver så mange fordele i hverdagen. Du får mere overskud, en bedre holdning og kan klare meget mere. Styrketræning kan hjælpe med at øge muskelmassen, og det kan i sig selv både give en højere forbrænding af fedt i hvile. Men en øgte muskelmasse giver også forbygning i forhold til at få vægtøgning af fedt i alderen. 

Tricepsmusklen

Den store trehovedet muskel, der sidder bag på overarmen og fungerer som en armstrækker kaldes for triceps. Og den har altså til formål at kunne strække armen ud. Triceps består altså af de tre hoveder, og udgør 60 procent af musklerne i overarmen. Den midterste af de tre hoveder er dog stort set dækket af de to øvrige. Men det er selvfølgelig en ekstrem vigtig muskelgruppe.

Hvor meget skal triceps trænes?

Hvor meget du skal træne din triceps muskel afhænger naturligvis af hvad din ambition med træningen er. Og også af hvordan du gennemfører din træning. Hvis du ved hvert træningspas træner hele din krop, så er det en god ide at nøjes med en enkel øvelse til dine triceps.

Triceps øvelser

Som med alle andre muskelgrupper findes der også rigtig mange måder at træne sine triceps på. Så det gælder om at finde triceps øvelser, der passer til din fysisk og på den måde du generelt træner på. Eksempler på øvelser er, hvor du foretager extensions Det kan gøres på rigtig mange måder. Det kan gøres over hovedet med både håndvægte eller andet. Det kan gøres liggende og op i luften. Du kan selvfølgelig også benytte reb eller andet, der kan brugs til at strække armene ud, og opnå den rette belastning.

Ikke så besværligt

Modsat mange andre former for træning, så er der faktisk ikke så svært at få gennemført sin styrketræning. Det er faktisk ikke så tidskrævende og det kræver ikke så meget udstyr. Ofte kan du bruge kroppens vægt eller ting, du alligevel har lige ved dig. Der er ingen undskyldning for ikke at få udført din styrketræning.

Author: admin