Findes bitcoin stadig

For et par år siden var der meget medieomtale af bitcoin. Det var der blandt andet, fordi der i en længere periode havde været en enorm stigning i valutaens værdi, indtil boblen en dag bristede og kursen bare raslede ned.

Det var der også meget omtale af, og forskellige holdninger til kryptovalutaer blev luftet i den forbindelse. Siden har der været ret stille omkring bitcoin. Men det betyder faktisk ikke, at den ikke stadig er aktiv.

Hvad skete der i 2017?

I løbet af ret få år op til 2017 var bitcoin bare steget og steget i værdi. Flere investorer af den heldige og måske nok også dygtige slags scorede nogle helt horrible store gevinster på at have købt BTC, altså bitcoins.

Den 17. december 2017 nåede valutaen sit hidtil højeste punkt. På daværende tidspunkt var en BTC hele 19.783,06 dollars værd. Det svarer til 125.231,59 danske kroner.

Efter blot et par hektiske minutter vendte stigningen til et fald. I midten af 2018, altså blot et halvt år senere var en BTC omtrent 8.000 dollars værd, hvilket svarer til omtrent 54.500 danske kroner. Det er stadig mange penge, men i sammenligningen er den noget reduceret.

Nogle tabte rigtig mange penge, og der var mange delte meninger om kryptovaluta i det hele taget.

I dag er der forholdsvis stille omkring BTC. Den ligger ret stabilt omkring de 10.000 dollars, så man kan slet ikke erklære den død.

Hvad med bitcoin i fremtiden?

Selv om kursen holder sig fint i ro lige nu, så er det helt umuligt at spå om, hvad fremtiden kommer til at byde på i forhold til bitcoin. Om den vil stige eller falde drastisk, eller om den fortsat vil ligge nogenlunde lunt i svinget, det er ikke til at sige.

Da der er tale om en digital valuta, så er den ikke bundet op på hverken en virksomhed eller en bank, så der er ikke så mange ydre kræfter, der kan skubbe udviklingen den ene eller den anden vej.

Du kan godt investere i bitcoin, men du skal nok ikke forvente, at kursen lige pludselig tager på himmelfart igen. I hvert fald ikke i den nærmeste fremtid. Omvendt kan du heller ikke vide noget om, hvorvidt den pludselig begynder at falde i værdi. Det er et chancespil – lige som de fleste andre former for investeringer er.

Udviklingen kan gå begge veje. Du skal aldrig investere mere, end du kan tåle at tabe. Det gælder selvfølgelig også for bitcoin.

Author: admin